Florida Water

Florida Water komt niet uit Florida, maar is afgeleid van La Florida, oftewel bloemrijke plek. Aan de hand daarvan kun je al afleiden dat Florida Water ruikt naar een geurige bloemenmix. De geur is diep, fris, mysterieus en magisch. Florida Water of eigenlijk Agua de Florida bestaat voor een groot percentage uit rietsuiker alcohol en komt uit Peru. Vele volkeren in Zuid-Amerika gebruiken dit bloemenwater bij hun rituelen, zoals de Q’ero Paqo sjamanen uit Peru. Tegenwoordig wordt het door velen over de hele wereld gebruikt dankzij de helende, kalmerende en magische eigenschappen.

Met behulp van Florida Water kun je de ruimte reinigen, zodat positieve energie kan stromen. Het water werkt naast reinigend ook beschermend voor het energieveld en de aura. In spirituele kringen wordt Florida Water gezien als middel om contact te maken met energie, geesten, gidsen en spirits.

De sjamanen gebruiken Florida Water om ruimtes, aura’s en energievelden te reinigen door te spuwen met het water, waardoor de druppels zich uitgebreid verspreiden. Mede vanwege het hoge alcoholpercentage kan ik je dit niet aanbevelen, maar gelukkig zijn er dan ook andere manieren om dit heilige water te gebruiken. Ondanks dat het Sjamanistische gebruik aangeeft dat je Florida Water niet zou moeten verdunnen met water en/of sprayen met een flacon, is dit in onze Westerse wereld wel een normaal gebruik. Of het voor jou voldoende werkt, zul je zelf moeten ervaren.

  • Meng het Florida Water met je dweil- of schoonmaakwater. Zo reinig je het huis niet alleen van stof, maar ook energetisch.
  • Druppel een klein beetje Florida Water op je enkels en polsen voordat je de deur uitgaat.
  • Meng het Florida Water met wat water in een spray-flesje en reinig hiermee je aura, je huis, je edelstenen. (Let wel goed op welke edelstenen je hiermee reinigt, niet alle edelstenen kunnen tegen water en/of alcohol!)
  • Spray het Florida Water in je slaapkamer en/of op je hoofdkussen voor een rustige nacht.
  • Doe een paar druppels in je haar, tonic of aftershave.
  • Voeg een paar druppels toe aan je badwater en neem een bloemig Florida Water bad.
  • Laat je schone was heerlijk geuren door een druppeltje toe te voegen aan je wasmiddel.

Let op Murray & Lanman hebben twee versies: Agua de Florida (de echte) en Florida Water cologne (op basis van water en daardoor goedkoper).