Edelstenen & Mineralen

Edelstenen bezitten een magische energie. Ze ontstaan door natuurlijke processen die jaren en jaren duren. Edelstenen worden namelijk onder het aardoppervlak gevormd in diverse omgevingen, maar in ieder geval in drie verschillende soorten gesteenten: stollingsgesteete (afgekoelde en harde magma of lava), metamorfgesteente (fysieke verandering door extreme hitte of druk), sedimentairgesteente (afzetting van sedimenten zoals zandsteen). De vorming van edelstenen kun je grofweg in vier processen onderverdelen: gesmolten gesteente en geassocieerde vloeistof, veranderingen in de omhgeving, oppervlaktewater en de vorming in de aardmantel. De ruwe stenen worden voornamelijk bij afzettingen gevonden. Dit ruwe materiaal wordt vaak omgetoverd tot prachtige glanzende stenen door middel van trommelen, slijpen, polijsten, graveren en/of zagen.

Al eeuwenlang worden positieve, helende krachten toegeschreven aan edelstenen en mineralen. Iedere soort heeft zijn eigen ontstaanswijze en daarmee zijn eigen kenmerken en voordelen. Ze werken zowel op fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch als spiritueel niveau. Zelfs de vorm van de steen kan bepalend zijn voor de werking.

ruimte

dragen

mediteren

therapie

water

massage

Ruw of gepolijst
Op de ruwe stenen zijn weinig menselijk handelen toegepast, waardoor je zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke energie van het mineraal bent. Vooral ruwe punten hebben hierdoor een sterke werking, in de richting van de punt. Iedere vorm heeft zijn eigen kwaliteit. Bij enkele mineralen komt de schoonheid extra naar voren in zijn ruwe staat.
Gepolijste stenen kun je vaak lekker in de hand houden, in je zak stoppen of bij je dragen. De kleuren en patronen komen regelmatig beter naar voren bij gepolijste stenen. De werking van de steen wordt meer in alle richtingen.
Vorm van de steen

bol

heelheid, harmonie en oneindigheid

obelisk punt

kracht, ambitie en streven naar een hoger doel

ei

nieuw leven, nieuw begin en hoop

piramide

eeuwigheid en bestendigheid

dodecaëder ster

verbinding met jezelf en hogere wijsheid en energie

kubus

aarde, materie, geeft je vastigheid en een sterke basis

dolfijn

intelligentie, vrijheid en speelsheid

hond

trouw

kikker

vruchtbaarheid

poes

vrijheidsdrang en listigheid

engel

hulp van hogerhand, goddelijke begeleiding, zuiverheid en licht

hart

symbool voor de liefde en de heelheid van het universum

Werking van de steen
Naast de vorm van de steen heeft elke steen zelf ook zijn eigen werking. Aangezien er erg veel stenen zijn heb ik daar een apart document voor gemaakt
Wat kun je doen met de stenen

In de ruimte

Natuurlijk kun je de stenen in een ruimte, als je woonkamer, slaapkamer, badkamer leggen, zodat de energie van de steen in de ruimte wordt geplaatst. Je kunt voor jezelf ook een altaar maken. Een plekje inrichten waarbij je jouw stenen een mooie plek geeft. Plaats hier eventueel kaarsjes, foto’s of andere voorwerpen die jou kracht geven bij. 

Mediteren

Tijdens het mediteren kun je goed gebruik maken van de stenen. Je kunt ze vasthouden, om je heen leggen, op je nachtkastje zetten, etc. 

Therapie

Zowel tijdens een therapiesessie als een behandeling op een tafel kunnen de stenen goed ingezet worden om je extra kracht en heling te geven. Zo kunnen er stenen onder je gelegd worden, bijvoorbeeld punten die wijzen naar een specifiek lichaamsdeel. Er kunnen stenen op je gelegd worden, zoals een chakraset op je chakra’s. Of een chakrawands op je hartchakra, om alle chakra’s met elkaar te verbinden. Een mooie rozenkwarts in je hand voor zelfliefde. Bergkristalpunten om je heen om je te beschermen. Of een mooie steen in je handen om je te gronden.

Bij je dragen

Stenen die verwerkt zijn tot sieraden kun je goed bij je dragen, maar je hebt ook speciale zakstenen met een mooie platte vorm. Soms is het ook goed om ze dan op een specifiek lichaamsdeel te plakken. 

Water

Niet alle stenen kunnen afgespoeld worden met water, dus ook niet alle stenen kun je in water leggen. Je kunt ze wel in een glazen buisje doen en dan in het water leggen. Dit kun je doen in water dat je gaat drinken om zo de energie mee te geven, maar het kan ook in je badwater om extra kracht of juist ontspanning aan je lichaam te geven.

Massage

Er zijn verschillende stenen heel geschikt om mee te masseren en daar zijn ook speciale stenen voor. Zo heb je de gezichtsrollers, paddenstoelen, guasha’s, yoni’s, etc. Allemaal voor hun eigen doeleinden en werking