Mentaal

Het mentale niveau gaat om alles wat zich ‘in jouw hoofd’ afspeelt. Met jouw gedachten, overtuigingen en overlevingsmechanismen creëer jij jouw eigen werkelijkheid. Wij zijn ons niet altijd bewust van wat wij denken, waardoor onze gedachten de regie krijgen over ons leven. Jij bent niet jouw gedachten, jij mag zelf beslissen welke gedachten jij wel of niet gelooft. Negatieve gedachten, belemmerende overtuigingen en mechanismen zorgen ervoor dat jij vastloopt, klachten krijgt of zelfs vasthoudt. Daarom is het belangrijk om jouw gedachten te leren observeren. Wanneer jij dit kunt, kun jij ook leren welke gedachten helpend zijn en welke overtuigingen jou belemmeren in verschillende situaties.

in jouw hoofd

gedachten

overtuigingen

overlevingsmechanismen

leren observeren

Luister naar de signalen van je lichaam

HolisMetime staat ervoor dat iedereen goed voor zichzelf weet te zorgen door te luisteren naar de signalen van het lichaam.

tips & tricks

ik ben te dik
Ik ben mooi 

Gedachten kunnen een grote invloed hebben op ons welzijn, vooral als deze negatief zijn. Dankzij rustmomenten en meditatie kun jij beter observeren wat er allemaal gebeurt in jouw hoofd. Op die manier kun jij grip gaan krijgen op jouw gedachten en wat deze met jou doen. Zeg jouw gedachten maar eens hardop om te horen hoe jij tegen jezelf praat.

ik kan dit niet
ik ga dit leren 

Negatieve gedachten kunnen gevoed en bevestigd worden, waardoor het overtuigingen worden. Deze zijn vaak hardnekkig en kunnen ervoor zorgen dat jij bepaalde keuzes niet durft te nemen of bepaalde dingen niet durft te doen. Waar is die overtuiging ontstaan? Welke gedachten kunnen jou helpen om het om te buigen?

ik plof op de bank
ik ga mediteren

“Ik ben zo moe, ik  plof lekker op de bank met een serie aan.” Dit is een voorbeeld van een ontstaan mechanisme. Jouw hoofd maakt overuren, jij bent moe en gaat ‘niets’ doen met een serie. Alleen krijgt jouw hoofd nog geen rust. Zorg voor voldoende rustmomenten verspreid over de dag, om jouw hoofd echt de rust te geven die het nodig heeft.

Kies vandaag nog voor
zelfzorg en me-time.

HolisMetime

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

aangesloten bij

contact

Telefoon
0626169184

Mail
info@holismetime.nl

Bezoekadres
Loenenseweg 1, 7361 GA Beekbergen