Fysiek

Bij fysiek gaat het om de natuurlijke gesteldheid van het lichaam. Fysieke klachten zijn dus gericht op het lichaam. Denk hierbij aan hoofdpijn, spierpijn, beweging  in de darmen, hartklachten, etc. Om goed te weten wat jouw lichaam nodig heeft is het van belang dat jij lichaamsbewust bent.

Lichaamsbewustzijn betekent dat jij op ieder moment kunt voelen wat jouw lichaam nodig heeft. Als jij jouw aandacht richt op jouw lichaam, dan zul je merken dat jouw lichaam de hele dag door reageert met sensaties als warmte, tintelingen, druk, steken, etc. Deze signalen dienen als boodschap. Door bewust waar te nemen zul jij deze boodschappen gaan voelen en leren begrijpen, vervolgens kun je hierop gaan acteren. Op die manier leer jij te luisteren naar de signalen van jouw lichaam en leer jij wat jouw lichaam nodig heeft.

het lichaam

lichaamsbewustzijn

sensaties zijn signalen

acteren op de signalen

luisteren naar de signalen van het lichaam

Luister naar de signalen van je lichaam

HolisMetime staat ervoor dat iedereen goed voor zichzelf weet te zorgen door te luisteren naar de signalen van het lichaam.

tips & tricks

Een paracetamolletje
erin en weer door.

Een paracetamolletje is een prima tijdelijke oplossing, in sommige gevallen. Het is beter om je af te vragen waarom jij pijn hebt en wat jij nodig hebt om de pijn te verminderen. Een paracetamolletje kan helpen om de pijn tijdelijk te verminderen, zodat jij jouw focus niet meer op de pijn hebt, maar bijvoorbeeld op herstel. Het moet alleen niet zo zijn dat jij medicatie slikt om alsnog over jouw grenzen heen te gaan. De pijn is immers een signaal om meer aandacht te besteden aan wat jij nodig hebt, bijvoorbeeld rust, beweging of drinken.

Niet zo aanstellen,
iedereen heeft weleens pijn.

Het is verstandig om jouw aandacht niet teveel op jouw klacht te richten, want wat jij aandacht geeft groeit. Op die manier kan de klacht erger lijken dan het is. Dat betekent niet dat jij helemaal geen aandacht aan jouw pijn hoeft te besteden en zeker niet omdat een ander wellicht ook of zelfs meer pijn heeft. Jouw pijn kun jij niet vergelijken met die van een ander. Wel kun jij jouw pijn onderzoeken: waar komt deze vandaan, wat zit erachter en wat wil het mij vertellen? En die ander, die mag dat voor zichzelf doen.

Het is vanzelf gekomen,
het zal vanzelf weggaan.

Jouw klacht kan inderdaad ‘zomaar’ weer weggaan. Alleen gaat het meestal niet zo ‘plotseling’ als wij denken. Het lichaam geeft jou een signaal, wanneer jij dit waarneemt en hierop acteert, zal de klacht verdwijnen. Wanneer jij het signaal negeert, zal het lichaam jouw een nieuw signaal geven. Zo worden de klachten steeds erger en/of stapelen zij zich op. De boodschap achter de sensatie is niet alleen gericht op het fysieke, maar vertelt jou ook over jouw emotionele, mentale, energetische en/of spirituele welzijn.

Wil jij lichaamsbewust zijn?

HolisMetime

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

aangesloten bij

contact

Telefoon
0626169184

Mail
info@holismetime.nl

Bezoekadres
Loenenseweg 1, 7361 GA Beekbergen