Emotioneel

Emotioneel gaat natuurlijk om emoties. Een emotie zegt iets over jouw gemoedstoestand. Jij bent geen emotie, maar jij ervaart emoties. Zo kun jij boosheid, verdriet, angst of blijdschap voelen, maar naast deze basisemoties ervaren wij vaak nog meer gevoel. Hoe jij omgaat met emoties en jouw gevoel noemen wij emotieregulatie.

Om jouw emoties te kunnen reguleren zul jij bewust moeten ervaren wat jij voelt. Dit kan zowel positief als negatief zijn. Eigenlijk is het voldoende om te observeren en te doorvoelen, een emotie zal dan binnen 90 seconden het lijf weer verlaten.  Vaak verbinden wij een verhaal of ervaring aan deze emoties, waardoor de emotie in ons systeem blijft. Wanneer jij niet de tijd neemt om alsnog stil te staan bij jouw gevoel, zal deze als een boemerang bij jou terug blijven komen.

emoties

gevoelswereld

emotieregulatie

observeren en doorvoelen

loslaten

Luister naar de signalen van je lichaam

HolisMetime staat ervoor dat iedereen goed voor zichzelf weet te zorgen door te luisteren naar de signalen van het lichaam.

tips & tricks

niet negeren,
maar accepteren

Accepteer dat jij voelt wat jij voelt. Of jouw emoties nu positief of negatief zijn, ze mogen er zijn. Emoties zijn niet altijd fijn, maar ze zijn er. Door dit te accepteren kun jij de volgende stap zetten, zonder de emoties weg te duwen of te negeren met alle gevolgen van dien.

niet wegstoppen,
maar doorvoelen

Door te accepteren wat jij voelt, wanneer jij het voelt krijg je de kans om te doorvoelen. De tijd nemen om te ervaren wat er gebeurt wanneer een emotie zich aandient. Observeer welke sensaties er door jouw lichaam gaan en welke gedachten er voorbij komen.

niet erin blijven hangen, maar loslaten

Door te accepteren en vervolgens te doorvoelen zal de emotie binnen 90 seconden uit jouw lichaam verdwijnen. Tenzij jij zelf in de emotie blijft hangen, door er een verhaal of een oordeel aan te hangen. Onthoud goed: jij bent niet jouw emoties,  jij ervaart emoties.

Kies vandaag nog voor
zelfzorg en me-time.

HolisMetime

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

aangesloten bij

contact

Telefoon
0626169184

Mail
info@holismetime.nl

Bezoekadres
Loenenseweg 1, 7361 GA Beekbergen