Reiki

Dit bericht is geplaats in de nieuwsbrief van de dorpsraad op 23 januari 2023.

Twee weken geleden deelde ik een paar simpele oefeningen waarmee je even tijd voor jezelf kunt nemen. Dit zijn simpele manieren die iedereen voor zichzelf kan toepassen. Een manier die ik zelf daarnaast ook veel toepas is Reiki.

Voor sommigen heel bekend, voor anderen totaal onbekend. Reiki is een oeroude methode, die we stiekem allemaal weleens toepassen. Als jij je elleboog stoot, wat is het eerste dat je doet? Je hand erop leggen. Als jij je hoofd stoot? Je hand erop leggen. Als een huilend kind naar je toe komt? Inderdaad een hand op zijn schouder…

Mikao Usui is een Japanner die wordt gezien als de grondlegger en herontdekker van de zelfhelende methode Reiki. Dankzij hem zijn er nu vele mensen die de inwijdingen hebben mogen ontvangen en Reiki mogen geven en delen op de wereld. Met behulp van deze inwijdingen stroomt de energie nog sneller en beter.

De energie, welke energie? Nou, als je er net als ik vanuit gaat dat alles uit energie bestaat dan kun je natuurlijk spelen met die energie. Door middel van handopleggingen kan ik als Reiki Master spelen met jouw energie, de levensenergie die al door je heen stroomt nog beter laten stromen en blokkades opheffen.

Klinkt misschien zweverig, maar als je je erin gaat verdiepen dan wordt het steeds duidelijker. En je kunt het ook gewoon komen ervaren.

Ook als je nog niet helemaal overtuigd bent, garandeer ik je in ieder geval een ontspannen uurtje!

Maak een afspraak en ik zie je graag bij mij in de praktijk!
Lieve groet, Christa